Home

Over ons

Sommigen zijn er geboren en getogen. Anderen zijn er op latere leeftijd neergestreken. Maar opvallend veel inwoners van de gemeente Eemsmond zeggen: ‘Dit is mijn land, hier wil ik oud worden’. ’t Gerack wil helpen dat mogelijk te maken. Nu of in de toekomst.

"Ik wil hier oud worden"

De heer Bultena uit Zandeweer was lange tijd postbode in Eemsmond en was jarenlang regelmatig onze gast in het restaurant van De Mieden.
 

"Al mijn zes kinderen wonen in de buurt"

Mevrouw Jonker - Van Zanten, Uithuizermeeden: ‘Ik heb een groot deel van mijn jeugd op het water gewoond. Mijn vader was schipper. Voeren we helemaal naar Lobith. Of naar Valthermond om turf te halen; die dan via het Meedstermaar naar klanten hier in de buurt werd gebracht. Gingen al die bruggen voor ons omhoog. Nee, ik hoef nu niet meer weg.
Al mijn zes kinderen wonen in de buurt. 
Ik heb zelfs al drie achterkleinkinderen!’

"Op de fiets naar ’t Zielhoes, dat verveelt nooit"

Dina van Dam, Uithuizen: ‘We zijn verslingerd aan deze kust. Elk voorjaar grijpen Hans en ik de eerste de beste gelegenheid om naar de dijk te fietsen. En dan onder de dijk, langs de kwelders naar Noordpolderzijl of verder. Schier en Borkum aan de horizon. Pauzeren in ’t Zielhoes. Die uitgestrektheid en al die vogels, dat is zo mooi. Zo rustgevend. Ik kan me niet voorstellen dat dit ooit zal vervelen.’
 

"Je kent het verhaal achter iedere straatsteen"

Jan Hulsinga: ‘Ik kom zelf uit Weststellingwerf, maar ben inmiddels aardig vergroeid met Usquert. Woon er al sinds mijn 
trouwen met Dinie in 1971. Als gemeenteambtenaar ken je natuurlijk het verhaal achter iedere straatsteen. Ben bijvoorbeeld ook betrokken geweest bij de restauratie van de molen hier. Geniet nu van een pensioen en een weids uitzicht.
Of we hier oud willen worden? Daar hebben we het eigenlijk nog nooit over gehad.’
 

"Met een beetje ondersteuning"

De heer Pieterman uit Uithuizermeeden begon zijn werkzame leven op zijn veertiende en heeft lang gewerkt op boerderij Kwelderlust op het Hogeland.
 Dit is zijn land.
Behalve landarbeider was meneer Pieterman ook pompbediende, magazijnmedewerker en chauffeur. Gelukkig kan hij nu wat rustiger aan doen. Hij woont op zichzelf, mede dankzij ondersteuning van Thuiszorg Noord.

 


Aantal medewerkers binnen ‘t Gerack 
Onze medewerkers zijn cruciaal om de hoogwaardige kwaliteit van onze dienstverlening te kunnen leveren. In totaal heeft ’t Gerack 294 medewerkers in dienst. Daarvan werken er 17 medewerkers in de indirecte ondersteuning (staffuncties). De overige medewerkers werken in de zorg, dagbesteding of in de huishoudelijke ondersteuning.

Omdat we opleiding belangrijk vinden, zorgen we ervoor dat onze medewerkers regelmatig vakmatige scholing krijgen. Daarnaast zijn wij ook een erkend leerbedrijf, waardoor we Leerling- verzorgenden of Leerling- verpleegkundigen een veilige leeromgeving kunnen bieden. We hebben bijna permanent 8 stagiaires (6,5 FTE) aan onze organisatie verbonden.

Maatschappelijke verbondenheid zit diep in de genen van ’t Gerack. Dat betekent dat wij in onze bedrijfsvoering ook ruimte maken voor medewerkers met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Als inclusieve organisatie bieden wij werkervaringsplaatsen en beschermde arbeidsplaatsen. Wij zijn ervan overtuigd dat we daardoor nog beter verankerd zijn in de samenleving.

In onderstaand overzicht is te zien hoe per locatie het aantal medewerkers (en in FTE) zijn verdeeld.

Aantal medewerkers

 

Aantal FTE's

 

Locatie

Totaal

Locatie

Totaal

De Mieden verpleging en verzorging

70

De Mieden verpleging en verzorging

36,5

Hunsingoheerd verpleging en verzorging

61

Hunsingoheerd verpleging en verzorging

31,3

Thuiszorg verpleging en verzorging

32

Thuiszorg verpleging en verzorging

17,8

De Mieden Huishoudelijke hulp

10

De Mieden Huishoudelijke hulp

3,4

Hunsingoheerd-Huishoudelijke hulp

16

Hunsingoheerd-Huishoudelijke hulp

6,0

Thuiszorg-Huishoudelijke hulp

26

Thuiszorg-Huishoudelijke hulp

7,4

Huishoudelijke ondersteuning

62

Huishoudelijke ondersteuning

14,4

Staf

17

Staf

14,0

Eindtotaal

294

Eindtotaal

130,9

Peilingdatum 1 juli 2017 

Actueel

OR 't Gerack
maandag, december 11, 2017 - 14:06

Meer informatie aanvragen