Home

Werkbezoek Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber

Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber (ChristenUnie) bracht een werkbezoek aan de provincie Groningen. Ze bezocht onder andere het woonzorgcentrum Hunsingoheerd. 

Hier heeft Carla Dik onder andere met de cliëntenraad gesproken uit naam van Kees Harsema en Siny de Vries, respectievelijk voorzitter en secretaris van de cliëntenraad en beiden al vele jaren betrokken bij ’t Gerack. Daarnaast sprak zij met de familie Maring. Dit echtpaar heeft gekozen voor wonen in Hunsingoheerd, zodat ze samen zelfstandig kunnen blijven wonen, met de juiste goede zorg die ze nodig hebben. Dit dankzij de zorg en diensten (o.a. maaltijdvoorziening) die geboden wordt vanuit ’t Gerack en de kinderen die vlakbij wonen en hun waardevolle hulp bieden.

Binnen het woonzorgcentrum bezocht zij ook het project Samen in Beeld TV. Samen in Beeld TV is een mediaproject dat sinds 2012 loopt om de eenzaamheid van ouderen terug te dringen. Op een eigen interne tv-kanaal  kunnen bewoners programma’s waar de ouderen zelf aan hebben mee deelgenomen, terug zien. In de studio van SIB TV lieten stagiaires, vrijwilligers en de projectleider Ina Spijk zien, middels een film hoe dit tot stand kwam en wat de waarde is van het project.

Carla Dik-Faber en haar delegatie waren onder de indruk van dit unieke project wat nu nog alleen in Noord Groningen is. Ze noemde dat dit eigenlijk in heel Nederland beschikbaar zou moeten zijn.

Activiteitenkalender

Klik op een datum met een blauw kader om de activiteit(en) op die dag te bekijken. De geheel blauwe datum is vandaag.
 

juni

z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
Notatie: 06/18/2018
Klik op een datum om
een activiteit te bekijken