Home

Zorg

U woont nog op u zelf en dat wilt u ook zo houden. Maar alles gaat niet meer zo gemakkelijk, omdat u een dagje ouder bent. Of omdat u ziek bent of een ongeluk hebt gehad. Het lopen gaat niet meer zo goed en ook het wassen, douchen en aankleden kost u meer moeite. Misschien kost het huishouden u ook erg veel energie. ‘t Gerack kan u van dienst zijn met allerlei vormen van (thuis)zorg. Er is vaak meer mogelijk dan mensen denken. 't Gerack kent momenteel geen wachtlijst en wachttijden voor zorg.

Persoonlijke verzorging

Dat houdt in dat u hulp krijgt van een verzorgende bij het wassen, douchen en aankleden. Als het nodig is, dan kunt u ook hulp krijgen bij het uitkleden en naar bed gaan.

Verpleging

Hebt u medische hulp nodig, dan kan een verpleegkundige u die geven. Denkt u aan het geven van een injectie, het verwisselen van een katheter of stoma en het verzorgen van een wond.

Het Elektronisch Cliënt Dossier

Wat is een Elektronisch Cliënt Dossier (ECD)? Iedere cliënt heeft een persoonlijk ECD. In dit dossier houden de zorgverleners de gegevens en afspraken bij over de zorg- en dienstverlening die u krijgt en zij rapporteren over de voortgang. Het dossier is uw eigendom maar de zorgaanbieder is wettelijk verplicht het zorgdossier tenminste vijftien jaar te bewaren.

Het zorgdossier is ook inzichtelijk voor uw familie als u dat wilt. Dat kan via Caren Zorgt. Wat houdt Caren Zorgt in? Via het digitale familieportaal, ‘Caren Zorgt’, houden wij contact met mantelzorgers, familie en vrienden. U kunt per computer, telefoon, tablet of Ipad berichten naar elkaar en naar het zorgteam sturen.

Dagbesteding en begeleiding

Is het moeilijk uw dagritme te vinden of hebt u last van geheugenproblemen? U kunt bij ’t Gerack deelnemen aan dagbesteding in Hunsingoheerd (Uithuizen), De Mieden (Uithuizermeeden) of Wiemersheerd (Loppersum). We doen allerlei gezellige en zinvolle activiteiten (waaronder het nieuws bespreken, muziek luisteren, bakken, creatieve activiteiten, spel en beweging). Een prettige bijkomstigheid is dat uw partner dan wat wordt ontlast. In sommige gevallen is het mogelijk dat iemand individuele begeleiding krijgt.

Herstelzorg

Hebt u een operatie ondergaan of bent u om een andere reden ontslagen uit het ziekenhuis, dan is het misschien niet mogelijk meteen naar huis te gaan. U moet nog herstellen, revalideren en aansterken. Bij De Mieden kunt u dan tijdelijk wonen en herstelzorg ontvangen.

Huishoudelijke ondersteuning

Als het huishouden u te zwaar wordt en er is niemand in uw omgeving die u erbij kan helpen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning. Wij bieden dit aan in de gemeentes Eemsmond, Loppersum en Winsum U heeft (thuis)zorg nodig? Neem gerust contact met ons op.

Wat valt er precies onder zorg?

  • Verzorging
  • Verpleging
  • Huishoudelijke zorg
  • Begeleiding

Activiteitenkalender

Klik op een datum met een blauw kader om de activiteit(en) op die dag te bekijken. De geheel blauwe datum is vandaag.
 

maart

z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Notatie: 03/23/2019
Klik op een datum om
een activiteit te bekijken

Actueel

OR 't Gerack
maandag, december 11, 2017 - 14:06