Home

Wonen

Wilt u prettig wonen, vlakbij allerlei voorzieningen en hebt u ook zorg nodig? ’t Gerack heeft in de gemeente Eemsmond (het Noorden van Groningen) twee woonlocaties voor u, in Uithuizen en in Uithuizermeeden. Welke zorg u ook nodig hebt, u woont naar uw zin bij ’t Gerack. Er zijn momenteel geen wachtlijsten en wachttijden voor zorg bij 't Gerack. Wel kent 't Gerack incidenteel een wachttijd voor een appartement, in dat geval kunt u het beste contact opnemen met de betreffende locatie voor de meest actuele situatie.

Soorten woningen

Appartementen

In Hunsingoheerd (Uithuizen) zijn 120 ruime appartementen voor mensen die zorg nodig hebben. U huurt zelf het appartement en u krijgt zorg vanuit Hunsingoheerd. Er zijn veel extra voorzieningen in het complex, zoals een winkel, kapper, bibliotheek, restaurant. Wij vinden het belangrijk uw familie en vrienden actief bij uw leven te betrekken. We willen graag dat zij zich ook thuis voelen. Uw familie is altijd welkom in uw eigen appartement. U kunt de dingen die u gewend was samen te doen voortzetten. Uw naasten kunnen eventueel blijven logeren in uw eigen kamer. In De Mieden (Uithuizermeeden) zijn 18 appartementen waar u zelfstandig kunt wonen. De zorg krijgt u vanuit De Mieden.

Zorgappartementen

Voor mensen die niet zelfstandig kunnen wonen zijn er in De Mieden 35 zorgappartementen, waar u verzorging, begeleiding en eventueel dagopvang krijgt. Wij zorgen voor het schoonmaken van uw appartement en doen uw was. De warme maaltijd kunt uin uw appartement krijgen, maar u kunt ook in het restaurant eten. Verder organiseren we tal van gezellige activiteiten.’t Gerack heeft meerdere woonruimtes beschikbaar waarin partners samen opgenomen kunnen worden.

Verpleegappartementen

Voor mensen die behandeling nodig hebben, heeft De Mieden 16 verpleegappartementen. Deze unit op de bovenste etage van De Mieden heeft alle faciliteiten voor mensen met dementie.

Herstelzorgkamers

Bent u ontslagen uit het ziekenhuis, maar kunt u nog niet direct thuis wonen, dan kunt u in een herstelzorgkamer van De Mieden werken aan uw herstel. U krijgt natuurlijk alle zorg die u nodig hebt.

Logeren

Logeren van familie of verwanten

Op de locatie De Mieden is eventueel ruimte voor logeren (inclusief maaltijdvoorzieningen) voor familie of verwanten. Wij brengen de kosten voor het eten en drinken dat uw naaste nuttigt dan in rekening. Heeft u belangstelling voor deze mogelijkheid? Vraag naar de betreffende teamleider op de locatie. Zij kan u daar meer informatie over geven.

Logeren met zorg

Naast de mogelijkheid tot wonen bieden we binnen de zorgappartementen de mogelijkheid tot dagopvang of tijdelijk verblijf, waarbij de cliënt meedraait met de cliënten die er wonen. Bijvoorbeeld als u na een ziekenhuisopname meer tijd nodig heeft om weer zelfstandig thuis te wonen of omdat de mantelzorg ontlast moet worden. Deze logeerzorg kan zowel op de locatie De Mieden als bij de locatie Hunsingoheerd. U heeft daarvoor een indicatie van het CIZ nodig of een indicatie via de huisarts voor eerstelijns verblijf (laag complex). Natuurlijk is deze zorg inclusief maaltijdvoorzieningen en de persoonlijke zorg.

Ook gezelligheid

We zorgen goed voor u, maar dat niet alleen: we willen het u ook graag gezellig en gemakkelijk maken. Daarom hebben we allerlei diensten om uw welzijn te vergroten. Denkt u maar aan genieten van een warme maaltijd of meedoen met een spelletjesmiddag. Dat maakt uw leven aangenamer.

Zoekt u een (zorg-/verpleeg) appartement, neem gerust contact met ons op!

Welke woningtypen wij bieden

  • Appartementen (aanleunwoning)
  • Zorgappartementen
  • Verpleegappartementen
  • Herstelzorgkamers

Activiteitenkalender

Klik op een datum met een blauw kader om de activiteit(en) op die dag te bekijken. De geheel blauwe datum is vandaag.
 

maart

z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Notatie: 03/24/2019
Klik op een datum om
een activiteit te bekijken

Actueel

OR 't Gerack
maandag, december 11, 2017 - 14:06