Home

Welzijn

Woont u in Hunsingoheerd of De Mieden, dan kunt u gebruikmaken van een scala aan extra voorzieningen. Daarnaast levert ’t Gerack ook diensten om uw leven nog aangenamer te maken.

Ook senioren uit de omgeving, die niet bij ons wonen, kunnen tegen een kleine vergoeding hieraan deelnemen. Kom gerust langs om de sfeer te proeven en deel te nemen aan de gezamenlijke maaltijden en overige activiteiten die wij aanbieden.

Voorzieningen in Hunsingoheerd

In Hunsingoheerd is een winkel, een kapper, een receptie, een bibliotheek en een restaurant. Bij mooi weer kunt u lekker op het terras zitten. En natuurlijk organiseren we regelmatig allerlei gezellige activiteiten. Er is een moderne keuken, waar dagelijks maaltijden worden bereid die u in het restaurant kunt komen eten. U kunt de maaltijd ook in uw appartement eten.

Voorzieningen in De Mieden

In De Mieden vindt u een mooie recreatieruimte met buitenterras, een winkel, kapper, pedicure en een grote tuin met enkele dieren. Er is een moderne keuken in De Mieden, waar onze koks en keukenhulpen dagelijks maaltijden bereiden die u in het restaurant kunt komen eten. U mag de maaltijd ook bij uw appartement laten bezorgen. In de recreatiezaal van De Mieden kunt u regelmatig meedoen aan gezellige activiteiten.

Dagbesteding uit de WMO

Dagbesteding uit de WMO is extra ondersteuning voor ouderen die thuis of verzorgd wonen. Hierdoor wordt het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en houdt u structuur in uw dagelijks leven. Dagbesteding kan ook een goede manier zijn om de verzorgende partner of mantelzorger te ontlasten.

Tijdens de dagbesteding kunt u meedoen aan activiteiten en heeft u gezelschap van andere deelnemers. Bij de dagbesteding krijgt u professionele begeleiding en als dat nodig is verzorging.

Dagbesteding uit de WLZ

Dagbesteding uit de WLZ wordt binnen de Mieden en Hunsingoheerd mogelijk gemaakt voor cliënten die binnen de zorg appartementen behoefte hebben aan gezamenlijke activiteiten.

’t Gerack heeft verschillende vormen van dagbesteding

De Mieden

Dagbesteding in de Mieden

deze dagbesteding voor max. 8 deelnemer is 5 dagen per week open van 9.30- 16.00 uur.

De begeleiding wordt gefinancierd vanuit de WMO en biedt extra ondersteuning voor ouderen die thuis of verzorgd wonen. Hierdoor wordt het mogelijk om langer thuis te blijven wonen en houdt u structuur in uw dagelijks leven. Dagbesteding kan ook een goede manier zijn om de verzorgende partner of mantelzorger te ontlasten.

De huiskamer:

deze dagbesteding voor max 7 deelnemers is 7 dagen per week geopend van 10.00-18.30 uur. Er wordt gelegenheid gegeven om tussendoor op uw eigen appartement te rusten. De activiteiten worden in samenspraak met de deelnemers afgesproken. Dit kunnen creatieve activiteiten zijn of bijvoorbeeld samen krant lezen.

’t Proathuus

Deze dagbesteding voor max. 8 deelnemers is ook 7 dagen per week geopend van 8.30-21 uur. De deelnemers hebben doorgaans meer intensieve zorg nodig. De activiteiten zijn gericht o het behouden van vaardigheden en welzijn.

Hunsingoheerd

De dagbesteding Hunsingoheerd

: deze dagbesteding voor max. 15 deelnemers is 5 dagen per week geopend van 9.30-16.15 uur. De deelnemers komen zowel uit de wijk als van de zorg locatie Hunsingoheerd. De deelnemers bereiden samen met de begeleiders elkaar hun eigen warme maaltijd.

Kosten en indicatie

De kosten voor dagbesteding zijn afhankelijk van uw persoonlijke situatie en het beleid van de gemeente waar u woont. Dagbesteding wordt vergoed vanuit de Wmo of WLZ. Het is mogelijk om vanuit het Persoonsgebonden budgetafspraken te maken.

Vervoer

Het vervoer van en naar de dagbesteding kan, afhankelijk van de indicatie, veelal voor u geregeld worden. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Alarmering

Woont u in een van onze woonlocaties, dan kunt u daar gebruik maken van de 24-uurs alarmering. U krijgt een apparaatje thuis met een alarmknop erop. U kunt de alarmknop ook bij u dragen aan een halskoord of op een polsband. Gebeurt er iets, dan hoeft u maar te drukken. U krijgt dan meteen een medewerker te spreken. Als het nodig is, komt er iemand naar u toe om u te helpen. Ook buiten de woonlocaties kunt u gebruik maken van de 24-uurs alarmering. Woont u in of vlak buiten de gemeente Eemsmond, dan kunt u alarmering krijgen via ’t Gerack. De 24-uurs alarmering kan voor u een prima manier zijn om langer zelfstandig te kunnen wonen: het kan u een veilig gevoel geven.

Maaltijdvoorziening

Kookt u liever niet meer zelf of niet meer iedere dag, dan kunt u gebruik maken van de maaltijdvoorziening. De maaltijd wordt dagelijks vers en warm vanuit onze keuken bij u thuis bezorgd. U kunt trouwens ook in onze restaurants komen eten. Dat is wel zo gezellig.

Activiteiten

Ook als u niet bij ’t Gerack woont, bent u van harte welkom om deel te nemen aan de activiteiten in onze woonlocaties. Inde Activiteitenkalenderkunt u zien wat er te beleven is. Voor een klein bedrag per maand kunt u meedoen aan koffieochtenden, gymnastiek, borrelen, handwerken, zangmiddagen, spelletjes en nog veel meer. U kiest zelf waar u aan meedoet.

Huishoudelijke ondersteuning

Als het huishouden u te zwaar wordt en er is niemand in uw omgeving die u erbij kan helpen, dan kunt u misschien in aanmerking komen voor huishoudelijke ondersteuning. Wij bieden dit aan in de gemeentes Eemsmond, Loppersum en Winsum. Behoefte aan welzijnsdiensten of -voorzieningen, neem gerust contact met ons op

Wat wij bieden aan Welzijn

  • Maaltijden
  • Alarmering
  • Activiteiten / recreatie
  • Huishoudelijke verzorging
  • Kapper, pedicure, winkel, etc

Activiteitenkalender

Klik op een datum met een blauw kader om de activiteit(en) op die dag te bekijken. De geheel blauwe datum is vandaag.
 

maart

z m d w d v z
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Notatie: 03/23/2019
Klik op een datum om
een activiteit te bekijken

Actueel

OR 't Gerack
maandag, december 11, 2017 - 14:06